Japans vertalingen

Japan is één van de top economieën ter wereld. Kansrijke sectoren voor de Nederlandse ondernemers zijn: voeding en drank, biotechnologie en farma, nanotech en ICT, Automotive Engineering en sporttechnologie.

Japanse vertaling door Japanse vertalers van Vertaalbureau AABEE
Japanse vertaling door Japanse vertalers van Vertaalbureau AABEE

Voor het Nederlandse veehouderijcluster liggen er kansen in export van  gespecialiseerde  en hoog- waardige producten naar Japan. Het gaat om de export van technologisch gespecialiseerde machines, veevoederpreparaten en exclusieve zuivel- en vleesproducten. Ook blijkt uit onderzoek dat Nederlandse kennis en technologie professionalisering en modernisering van de Japanse sector kunnen ondersteunen.

Nederland en Japan zijn voorlopers op gebied van mariene energie. Er liggen goede kansen voor Nederland in Japan, dat sinds de kernramp in Fukushima veel aandacht heeft voor energie uit de grote oceaangebieden die het land omringen. Samenwerking met hightech grootmacht Japan kan ook leiden tot kostenreductie en snellere implementatie van deze vorm van energie. Bron: Innovatie Attaché Tokio.

Japan heeft een fascinerende en veelzijdige cultuur. Enerzijds vol van tradities die duizenden jaren teruggaan. Anderzijds is de samenleving voortdurend in staat van snelle verandering, waarbij trends, modes en technologische ontwikkeling continu veranderen. De gemiddelde Japanner is erg hoog opgeleid. Daarnaast is de groep belangrijker dan het individu. Japanners zijn veelal groepsmensen.

De meeste Japanners zijn eentalig. In de grote steden beheerst men ook Engels, maar in beperkte mate. Wanneer u iets Japans doet of zegt kunt u rekening op grote waardering. Dit komt ten goede aan een langdurige relatie.

Communicatie

Een professionele Japanse vertaling zorgt voor duidelijke communicatie. Specialistische Japanse vertalers zijn hiervoor noodzakelijk. Onze vertalers vertalen naar hun moedertaal en worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun opleiding, vakkennis en ervaring. De selectie van uw vertaalteam gebeurt heel nauwkeurig zodat geen vakterm of begrip verloren gaat of verkeerd wordt begrepen in de vertaling. Zo zorgen wij voor een professionele Japanse vertaling die aan al uw eisen voldoet.

Japanse vertaling door Japanse vertalers van Vertaalbureau AABEE
Japanse vertaling door Japanse vertalers van Vertaalbureau AABEE

Internationaal zakendoen, gedetailleerde contracten, financiële rapporten en jaarcijfers,  buitenlandse diploma’s, wonen of studeren in het buitenland, schade tijdens vakantie, doktersbezoek in het buitenland, trouwen met een buitenlandse partner, juridische- of strafrechtelijke zaken in een ander land.
Zo maar een paar voorbeelden waarbij de grote lijnen duidelijk zijn maar details van essentieel belang.

Met een vaste internationale partner voor uw Japanse vertaling heeft u een sterkere uitgangspositie door een groter aanbod van specialistische vertalers.

Kwaliteit van onze Japanse vertalers

De kwaliteit van onze dienstverlening en producten wordt sinds 1985 door ons team van ruim 300 vertalers en tolken verzorgd. Ze zijn hoog gekwalificeerd, betrokken en leveren uitstekende kwaliteit onder vaak behoorlijke tijdsdruk.

Onze selectie van vertalers is een doorlopend proces. HBO of Universitair geschoolde vertalers met een specialiteit in hun vakgebied. Juristen met een afgeronde vertaalopleiding en jaren ervaring in beide vakgebieden werken voor AABEE. Medisch specialisten én beëdigd vertaler maar ook technisch opgeleide vertaalprofessionals.
Onze vertalers maken daarnaast ook nog gebruik van screeners ter controle op hun vertaalwerk.
Dat zijn onze vertalers.

Voor oplevering van een vertaling wordt door AABEE ook nog een revisie van de vertaling gedaan. Iedere vertaling heeft voor oplevering daardoor een dubbele controle ondergaan.
Dat is onze kwaliteit.

Iedere vertaling wordt direct in behandeling genomen. Ons grote aantal specialisten maakt het mogelijk dat er geen lange wachttijden zijn. Bij spoedopdrachten worden vertalers (indien mogelijk) van lopend werk vrijgemaakt en wordt voorrang gegeven aan uw spoedopdracht.
Dat is onze snelheid.

Zaken doen in- en met het buitenland, wij kunnen u helpen met de perfecte vertaling

Economische ontwikkelingen & kansen

Vertaalbureau AABEE

Alle talen, één kantoor” is meer dan een slogan.
Het is onze visie, zoveel mogelijk talen centraal beschikbaar hebben.
Vertalen blijft maatwerk in een dynamische meertalige wereld.

Vul hieronder ons informatieformulier in of klik hier om terug te gaan naar de homepage

Vertaalbureau AABEE

Onbeëdigd
Beëdigd
Weet ik niet, graag advies

Upload hier uw bestanden

Stuur mij a.u.b. uw Algemene Voorwaarden
U ontvangt éénmalig ons Informatiebulletin.